Werken en leren in de levensmiddelenindustrie bij Kikkoman

mystart

Het vinden van goed gekwalificeerde operators is in veel branches lastig. Zo ook in de levensmiddelenindustrie. Daarom is voor steeds meer organisaties het uitdagen, motiveren en betrokken houden van medewerkers een speerpunt geworden in het strategisch opleidingsbeleid. Sojasausproducent Kikkoman Foods Europe BV is daar een goed voorbeeld van. Vanuit hun toekomstvisie over leren en werken wordt er flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van mensen.

Hoe vinden we gemotiveerde en goed opgeleide operators? En hoe zorgen we ervoor dat zij langer bij ons bedrijf blijven werken? “Dit soort vragen krijgen wij regelmatig, het zijn prominente vraagstukken in de industrie”, zo vertelt Dennis Vollebregt, opleidingsmanager bij Technicom. Jan Hekman, manager HR bij Kikkoman bevestigt dat: “Het is steeds lastiger om mensen te vinden die als operator specifiek bij ons bedrijf willen werken. Wat vind je gaaf om te doen, waar ben je goed in en waarom bij Kikkoman? Dat kan niet iedereen goed uitleggen, maar dat is wel waar ik antwoord op wil hebben.”

In 2015 is Kikkoman gestart met een opleidingstraject van Technicom, om operators binnen de organisatie verder te professionaliseren. “Het idee achter het intensieve opleiden past bij de Japanse cultuur, de oorsprong van ons bedrijf. De meeste mensen in Japan ontwikkelen zichzelf bij het bedrijf waar zij ooit begonnen met werken. In ons bedrijf in Nederland zien we ook dat veel mensen sinds de start in 1997 nog bij ons werkzaam zijn. Die trend zetten we graag voort. Daarom investeren we in onze medewerkers, onder andere door het aanbieden van opleidingen”, vertelt Jan Hekman.

Opleiding volgen bij Technicom

Leren door te werken

Mensen leren het meeste door het gewoon te doen. Het dagelijks werk speelt dus een belangrijke rol in het leerproces. Daar moeten mensen gestimuleerd en begeleid worden. Wij helpen bedrijven daarbij door de leerprocessen te structureren en meetbaar te maken. Bijvoorbeeld door de werkplek en de werkzaamheden centraal te stellen in het leerproces.

Leren werkt als alles klopt

Leren werkt pas als alles klopt. Daarom werken wij alleen met docenten en trainers die expert zijn in hun vakgebied. Enthousiaste mensen die met één been in de theorie en met één been in de praktijk staan. Zij hebben passie voor het vak en werken met de nieuwste – door ons zelf ontwikkelde – leermiddelen. Mensen zo goed mogelijk laten leren: dat is hun ultieme doel.

Leren is voor iedereen anders

Mensen leren allemaal op een eigen manier. In onze opleidingen laten we mensen samenwerken maar ook individuele opdrachten maken. We geven les in groepen en cursisten kunnen online aan de slag. Ze geven presentaties aan elkaar of gaan juist in discussie over individuele ervaringen. Leren bij Technicom is vol afwisseling en past bij iedereen.

Leren door te vernieuwen

Leren is jezelf continu opnieuw uitvinden. Dat vragen wij van onze cursisten en ook van onszelf. We analyseren al sinds onze oprichting ontwikkelingen in onderwijs en industrie. We kijken en luisteren goed naar onze klanten en verwerken hun leervragen in onze opleidingen. Met alles wat we ontdekken maken we onze opleidingen nog effectiever en helpen we mensen nog beter te leren.

loader