Energiesector staat voor enorme omscholingsactie

mystart

Met het voorgenomen besluit om de steenkolencentrales in Nederland te sluiten verdwijnen er naar schatting 2700 banen. Tegelijkertijd komen er heel snel veel groene vacatures bij in de duurzame energiesector.

Echter het is nog niet zo gemakkelijk de medewerkers uit de steenkolencentrales aan het werk te krijgen in deze sector.

Nu al een tekort aan groene vakmensen (uit Trouw 19 april 2018)

Daar moet de arbeidsmarkt op inspelen, zegt de Ser. Tienduizenden extra vakmensen zijn nodig voor de overstap naar schone energie. Voor windmolens, zonnepanelen, isoleren, zuinige apparaten, het dichtdraaien van gaspijpen. Die moeten er snel komen, anders dreigen de klimaatplannen te mislukken. Die oproep stuurde de Sociaal-Economische Raad (Ser) gisteren aan het kabinet.

De energietransitie wordt voelbaar in de arbeidsmarkt. Groene bedrijven zijn booming, terwijl vervuilers klappen krijgen. Het Rijk moet dat in goede banen leiden, zegt de Ser. Er komen in sneltreinvaart 'groene' vacatures bij. Nu al kunnen daarvoor 15.000 mensen direct aan de slag, in de bouw- en installatiesector. Het gaat om alle opleidingsniveaus. Van techneuten, tot IT'ers en ingenieurs.

"Die personeelsvraag kan snel stijgen tot 40.000", vreest ook Doekle Terpstra. Hij is voorzitter van installateurskoepel Uneto-VNI. Maar zover hoeft het volgens hem niet te komen. Integendeel. "Je kunt het personeelstekort zien als probleem. Ik zie het vooral als een enorme kans." Meer lezen

‘Omscholen werknemers steenkoolcentrales is reuzeklus’ (uit het Financieel Dagblad)

Het wordt nog een flinke klus om medewerkers van kolencentrales om te scholen en aan het werk te krijgen in de duurzame energiesector. Vaardigheden, scholingsfondsen en cao's sluiten niet aan, voor sommigen dreigt een pensioenbreuk. Dat zeggen experts in reactie op een advies dat de Sociaal-Economische Raad donderdag aan het kabinet presenteerde.

In de energiesector bestond de baan voor het leven tot voor kort nog, legt Van den Eventuin uit. De gemiddelde verblijfsduur is er hoog, rond de twintig jaar. ‘De arbeidsvoorwaarden zijn goed, en lokken ook uit om te blijven zitten. Dat is ook logisch want bedrijven als Nuon en Essent wilden geen hoog verloop bij het personeel dat kritieke systemen moet beheren in centrales. Iedere afdeling heeft zijn eigen cursussen en certificaten.’ Meer lezen

loader