Upgrade Nederland met mechatronica?

mystart

Deze maand is er een nieuw initiatief van start gegaan: Upgrade Nederland. Het is een brede coalitie aan partijen die nadenken over de vraag hoe we Nederland klaar kunnen maken voor de toekomst.

Nieuwe technologieën veranderen niet alleen ons dagelijks leven, maar vragen ook om nieuwe vakgebieden en specialisaties. Slimme machines en robots moeten immers ook gebouwd, geïnstalleerd, onderhouden en gerepareerd worden.

Een relatief nieuw vakgebied, dat onmisbaar is in de deze ontwikkeling, is mechatronica. Mechatronica combineert elektrotechniek, werktuigbouwkunde, besturingstechniek en meet- en regeltechniek. De mbo-monteur en –technicus mechatronica worden steeds vaker gevraagd op de arbeidsmarkt.

Vanaf het nieuwe schooljaar 2018-2019 start Technicom met de mbo-opleidingen voor Mechatronica op niveau 2 en niveau 3. Later in het jaar volgt ook de opleiding Technicus mechatronica systemen (mbo-niveau 4)

Ook voor medewerkers die werken in een naastliggend vakgebied zoals operators of ‘traditionelere monteurs’ is een gevarieerd opleidingsaanbod waarin gebruik wordt gemaakt van een mobiel practicum en moderne simulatiesoftware.

loader