Nieuwe monteurs mechatronica bij Kuhn-Geldrop

mystart

In samenwerking met Kuhn-Geldrop, Randstad Vakschool Techniek en Tempo Team Werk en Leren, zijn we van start gegaan met het opleiden van een groep aankomend monteurs mechatronica.

Kim Veerman, HR Medewerker bij Kuhn-Geldrop, licht toe waarom deze samenwerking tot stand is gekomen: ”Als organisatie in de maakindustrie is er grote behoeft aan vaktechnisch personeel. Het aanbod op scholingsgebied binnen de techniek is breed, maar niet voldoende specifiek voor onze organisatie. Kuhn-Geldrop zoekt de “ambachtelijke vaktechnische medewerker” wat langzaam een uitstervend vak dreigt te worden. Als organisatie heb je dan twee mogelijkheden; wachten op een wonder of het heft in handen nemen en deze vaktechnische medewerkers zelf opleiden”.

Kuhn-Geldrop heeft duidelijk voor de laatste optie gekozen: “Binnen Kuhn-Geldrop hebben we de faciliteiten en producten voor interne opleidingen. Echter missen we expertise in het vakgebied opleiden. Deze samenwerking hebben we gevonden met de specialisten van Randstad Vakschool Techniek en Tempo-Team Werk en Leren. Door krachten te bundelen en onze gezamenlijke vakgerichte specialismes te delen, is het traject naar de “ambachtelijke vaktechnische medewerker” met succes gestart”.

Het opleiden van de technici van de toekomst vraagt om een intensieve samenwerking tussen alle partijen: “Technicom leidt onze kandidaten en praktijkopleiders met groot enthousiasme intern op. Randstad en Tempo-Team zijn frequent aanwezig binnen Kuhn-Geldrop en nemen hun verantwoordelijkheid betreffende de begeleiding van de kandidaat”. Bij deze dienstverlening horen onder andere het beantwoorden van vragen vanuit kandidaten en het voeren van gesprekken omtrent voortgang, verzuim, motivatie en gedrag. Zij handelen daarbij proactief en zijn intensief betrokken bij zowel kandidaten als onze organisatie. Het direct schakelen tussen alle partijen heeft een uitstekend invloed op de samenwerking!”.

Deelnemers aan het opleidingsproject hebben hele verschillende achtergronden, maar allemaal zijn ze gemotiveerd om een nieuw vak te leren. Het doel is dat na twee jaar leren en werken iedereen het mbo-diploma Eerste Monteur Mechatronica haalt en volledig inzetbaar is bij Kuhn.

Kuhn-Geldrop maakt sinds februari 2009 deel uit van de internationale Kuhn groep. Kuhn is marktleider op het gebied van landbouwwerktuigen en heeft 5.000 medewerkers in dienst, waarvan ca. 350 medewerkers bij Kuhn-Geldrop werkzaam zijn.

loader